AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Interview met Marissa van Spronsen

Marissa van Spronsen (’88) werkt sinds 2015 in de functie van projectmanager bij Kranendonk Experience. Met haar achtergrond in de Arbeids­- en organisatiepsychologie, haar brede belangstelling, passie voor organiseren, humor en groot inlevingsvermogen, houdt Marissa zich binnen Kranendonk Experience bezig met projectorganisatie, het verzamelen van content, marktverkenning en contact.

Wat is jouw taak als projectmanager van dit omvangrijke project, het Afsluitdijk Wadden Center?

Ik ben projectmanager. Mijn taak is om het overzicht te bewaken en ik zorg ervoor dat alle content wordt verzameld. Samen met mijn collega Hanna Scholten zorg ik dat dit juist verwoord wordt en uiteindelijk wordt omgezet in de juiste producties.

Kun je ons iets vertellen over de achtergrond van het project? Hoe is het tot stand gekomen?

Het Afsluitdijk Wadden Center is een plek waar gecommuniceerd wordt over de verbouwing aan de Afsluitdijk. Er gebeurt daar ontzettend veel de komende jaren, dit heeft natuurlijk ook impact op de omgeving. Het Afsluitdijk Wadden Center is er in eerste instantie om met de burger te communiceren over deze ontwikkelingen. Anderzijds is het een springplank om de regio in te trekken. De hoofdonderwerpen zijn de Afsluitdijk, Unesco Werelderfgoed Waddenzee en het IJsselmeer. Ik ben zelf ook echt verrast hoe mooi het is en voor wat voor doel het dient. Neem bijvoorbeeld het IJsselmeer, dat is meer dan alleen een plas water. Hier zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van recreatie en toerisme tot en met de  flora en fauna. Het Afsluitdijk Wadden Center is daarom meer dan alleen projectcommunicatie, het heeft ook als doel om te laten zien wat voor uniekheden er allemaal zijn in dit prachtige gebied.

Heb je affiniteit met het onderwerp?

Mijn allergrootste angst is water, ik heb echt een enorme watervrees. Het Stormtheater, waar men een zware storm zal beleven, zal dan ook niet mijn favoriete onderdeel zijn. Maar waar ik wel enorm van houd, is natuur. Zo ben ik in mijn vrije tijd rond het IJsselmeer gefietst, om te kijken hoe het er allemaal uitziet en wat er te doen is.

Het is een groot project, waar veel partijen bij betrokken zijn. Wat laat je ogen schitteren?

Mijn ogen gaan schitteren van verbouwen. Maar waar ik erg enthousiast van word, is om te zien hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen. We zijn anderhalf jaar bezig met het project, en nu komt alles bij elkaar.