AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Arrangementen

Let op: onze arrangementen zijn op dit moment op basis van beschikbaarheid. Daarnaast zijn de weergegeven programma’s binnen de arrangementen een voorbeeld van hoe jullie dag eruit kan zien. Uiteraard is het altijd mogelijk om de volgorde van deze programma’s te wijzigen. Voor meer informatie of beschikbaarheid kunt u gerust contact met ons opnemen.

Op zoek naar een leuk dagje uit met vrienden, familie of collega’s? Kies dan voor één van onze arrangementen! Maak een rondvaart over de Waddenzee en/of het IJsselmeer met onder andere de Regina Andrea of Poolster Charters om vervolgens aan te meren bij het Afsluitdijk Wadden Center. Of kies voor een combinatie van natuur en cultuur door een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center te combineren met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld of de beroemde kazematten van Kornwerderzand. Onze arrangementen zijn op basis van beschikbaarheid.

Van Zoet naar Zout combi-arrangement

Beleef een unieke dag tijdens het ‘Van Zoet naar Zout combi-arrangement’.  Combineer een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Ook als het gemaal niet in werking is, is het Woudagemaal een leuke dag uit voor jong en oud. Ontdekken, beleven & genieten, dit zijn de sleutelwoorden van het Afsluitdijk Wadden Center. De expositie in het Center biedt een ontdekkingsreis in de rijke geschiedenis van de Afsluitdijk en de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk volg je hier op de voet. Binnen- en buitenlandse gasten kunnen op beide locaties gebruik maken van 2discover, een multimediatour in meerdere talen.

Van Zoet naar Zout combi arrangement à € 37,75 per persoon. € 36,75 per persoon voor groepen vanaf 15 personen
Woudagemaal

Ontvangst inclusief 2 x koffie/thee en een typisch Friese lekkernij in het bezoekerscentrum

Expositieruimte

Rondleiding 

 

Afsluitdijk Wadden Center

Ontvangst inclusief lunch in Restaurant Skom (2x divers belegd hard broodje, handfruit, melk/jus d’orange)

Bezoek expositie op eigen gelegenheid met de 2Discover audiotour

Bezoek Aquavista

 

Reserveren en meer informatie
Het arrangement is te reserveren vanaf 2 personen op woensdag t/m zaterdag. Groepen groter dan 20 personen kunnen ook op maandag en dinsdag reserveren. Reserveren voor dit combi-arrangement is noodzakelijk en kan per mail via sales@afsluitdijkwaddencenter.nl of telefonisch via 0515-238208. (o.v.v. je adresgegevens, telefoonnummer, bezoekdatum en het aantal personen).

 

LET OP: Voor het arrangement geldt dat u het aantal deelnemers tot 5 werkdagen van tevoren kunt wijzigen. Daarna berekenen we het aantal dat is doorgegeven. Het arrangement is op basis van eigen vervoer en prijswijzigingen voorbehouden

Vaartocht
arrangement

Combineer een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een vaartocht over de Waddenzee. Stap aan boord vanaf het Afsluitdijk Wadden Center of stap op bij Makkum of Harlingen. De vaartocht is mogelijk van een dagdeel tot een gehele dag. Door het ruime aanbod boten (platbodems tot driemasters) is dit arrangement voor elke groepsgrootte te boeken.

 

Alles is mogelijk, neem contact op met onze sales afdeling voor meer informatie.

Kornwerderzand arrangement

Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. Combineer nu een bezoek aan de Kazematten en het Afsluitdijk Wadden Center. Dit arrangement is te reserveren vanaf 10 personen en op basis van beschikbaarheid.

Kornwerderzand arrangement à € 38,95 per persoon. € 33,25 voor kinderen van 4 tot 12 jaar
Afsluitdijk Afsluitdijk Wadden Center

Ontvangst met koffie/thee en oranjekoek

 

Kazemattenmuseum

Rondleiding (1,5 uur durende rondleiding inclusief gids)

 

Afsluitdijk Wadden Center

Lunch  (2x divers belegd hard broodje, handfruit, melk/jus d’orange)

Bezoek expositie op eigen gelegenheid middels de 2Discover audiotour

Arrangement Schuim

Met arrangement ‘Schuim’ ontdek je twee heel verschillende aspecten van de Waddenzee die één ding gemeen hebben: Schuim! Namelijk het schuim van de Waddenzee waarover je alles ontdekt in het Afsluitdijk Wadden Center en het schuim van het ambachtelijk gebrouwen bier van havenbrouwerij ‘Brouwdok’ in Harlingen, gelegen aan de Waddenzee. Na een bezoek aan de Expositie en een heerlijke lunch in het Afsluitdijk Wadden Center, vertrek je naar Harlingen voor een rondleiding door de brouwerij. Sluit de dag af met een heerlijk proefglaasje Brouwdok bier terwijl je uitkijkt op de Waddenzee; een top einde van een top dag!

Arrangement Schuim à € 38,95 per persoon
Afsluitdijk Wadden Center

Ontvangst inclusief 2 x koffie of thee met oranjekoek in restaurant Skom

Bezoek expositie op eigen gelegenheid middels de 2Discover website

Lunch (2x divers belegd hard broodje, handfruit, melk/jus d’orange) in restaurant Skom

 

Brouwdok Harlingen

Korte rondleiding in de havenbrouwerij met twee proefglaasjes.

”It sonken Skip”
arrangement

Tijdens uw bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center leert u alles over watermanagement en hoe de huidige werkzaamheden aan de Afsluitdijk de Nederlandse bevolking in de toekomst moet beschermen tegen watersnoodrampen. Maar na een ontspannend bezoek aan onze Expositie slaat de dag compleet om en bevindt u zich op een zinkend schip bij Escape Makkum. De sleutel voor de reddingsboot is zoek en u heeft nog slechts 1 uur om deze te vinden totdat de boot zinkt! Na een spannend uur kunt u weer tot rust komen en napraten over dit avontuur onder het genot van een hapje en drankje bij Strandhuys Makkum terwijl u uitkijkt over het IJsselmeer. Op zoek naar een unieke dag met vrienden, familie of collega’s? Reserveer dan nu ”It Sonken Skip” arrangement!

It Sonken Skip arrangement vanaf € 57,75 per persoon
Ontvangst met koffie/thee en oranjekoek bij het Afsluitdijk Wadden Center

Bezoek interactieve expositie in het Afsluitdijk Wadden Center

Activiteit bij Escaperoom Makkum 

Afsluitende borrel bij Strandhuys Makkum met strandplank hapjes en 1 drankje

Bovenstaand arrangement is boekbaar vanaf 2 personen en er kunnen maximaal 6 personen tegelijk de Escape Room activiteit doen. Bent u met meer dan 6 personen dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden om de Escape Room activiteit in meerdere sessies te verdelen.

”Oan é Wyn” Combi-arrangement

Waar de Nederlandse bevolking al eeuwenlang vecht tegen het water, geldt dit ook zeker voor de scheepvaart en de Nederlandse schippers. Zij gaan dagelijks de strijd met de elementen aan om hun gezin en de Nederlandse bevolking van eten te voorzien. In het Afsluitdijk Wadden Center beleef je hoe we met de bouw van de Afsluitdijk het achterland beschermen tegen stormen en overstromingen. Maar wat heeft de komst van deze Dijk betekent voor de Nederlandse scheepvaart? Hebben zij ook zoveel profijt van de Afsluitdijk of levert het juist nog meer uitdagingen op? Dit ontdek je met ons ‘Oan é Wyn’ combi-arrangement met het Friese Scheepvaart Museum in Sneek.

Oan é Wyn combi-arrangement vanaf € 37,45 per persoon
Afsluitdijk Wadden Center

Ontvangst inclusief 2x koffie/thee, limonade en oranjekoek 

Bezoek Expositie op eigen gelegenheid middels de 2Discover audiotour 

Lunch in Restaurant Skom (2x divers belegd broodje, handfruit, melk/jus d ‘orange) 

Fries Scheepvaart Museum 

Bezoek het museum met de audiotour 

Afsluitende kop koffie in het restaurant

Tip: dit arrangement is uit te breiden met een rondleiding door het Fries Scheepvaart Museum voor een extra toeslag van € 4,00 per persoon bovenop de arrangementsprijs.

Reserveren voor dit combi-arrangement is noodzakelijk en kan per mail via sales@afsluitdijkwaddencenter.nl of telefonisch via 0515-238208 (o.v.v. je adresgegevens, telefoonnummer, bezoekdatum en het aantal personen). Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen.