AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Arrangementen

Let op: onze arrangementen zijn op dit moment op basis van beschikbaarheid. Voor meer informatie of beschikbaarheid kunt u gerust contact met ons opnemen.

Op zoek naar een leuk dagje uit met vrienden, familie of collega’s? Kies dan voor één van onze arrangementen! Maak een rondvaart over de Waddenzee en/of het IJsselmeer met onder andere de Regina Andrea of Poolster Charters om vervolgens aan te meren bij het Afsluitdijk Wadden Center. Of kies voor een combinatie van natuur en cultuur door een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center te combineren met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld of de beroemde kazematten van Kornwerderzand. Onze arrangementen zijn op basis van beschikbaarheid.

Van Zoet naar Zout combi-arrangement

Beleef een unieke dag tijdens het ‘Van Zoet naar Zout combi-arrangement’.  Combineer een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Ook als het gemaal niet in werking is, is het Woudagemaal een leuke dag uit voor jong en oud.

Van Zoet naar Zout combi arrangement à € 28,50 per persoon (voor Nederlandse gasten) € 33,50 per persoon (voor Internationale gasten)
Woudagemaal

Ontvangst inclusief 2 x koffie met één Friese oranjekoek

3D film

Expositieruimte

Rondleiding (voor de buitenlandse gasten inclusief audiotour)

 

Afsluitdijk Wadden Center

Ontvangst inclusief lunch in Restaurant Skom (3 belegde broodjes waaronder een krentenbol, fruit, melk/karnemelk)

Bezoek expositie op eigen gelegenheid met de 2Discover audiotour

Bezoek Aquavista

Rondvaarttocht ‘Regina Andrea’

Combineer een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een rondvaart over de Waddenzee met de Regina Andrea. Stap aan boord in Harlingen om koers te zetten naar het Afsluitdijk Wadden Center. Na het bezoeken van de Expositie en een hapje en drankje, gaat u weer aan boord om vervolgens via de zeehondenbank terug naar Harlingen te varen onder het genot van een overheerlijk buffet aan boord. De vaartocht duurt 4 à 5 uur en is te reserveren vanaf 40 personen. Er is geen vaste vertrektijd voor de rondvaarttocht, deze is afhankelijk van het tij.

Rondvaart Regina Andrea à € 50,- per persoon
Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

Vaartocht naar Kornwerderzand

Bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center, inclusief ontvangst met een drankje en hapjes

Vervolg vaartocht over de Waddenzee met bezoek aan de zeehondenbank (indien het getij dit toe laat)

Terschellinger buffet

Kornwerderzand arrangement

Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. Combineer nu een bezoek aan de Kazematten en het Afsluitdijk Wadden Center. Dit arrangement is te reserveren vanaf 10 personen en op basis van beschikbaarheid.

Kornwerderzand arrangement à € 23,50 per persoon
Afsluitdijk Wadden Center

Ontvangst met koffie/thee en oranjekoek

 

Kazematten

Rondleiding (2 uur durende rondleiding inclusief gids)

 

Afsluitdijk Wadden Center

Lunch  (3 belegde broodjes, waaronder een krentenbol, fruit, melk of karnemelk)

Bezoek expositie op eigen gelegenheid middels de 2Discover audiotour

Arrangement Schuim

Met arrangement ‘Schuim’ ontdek je twee heel verschillende aspecten van de Waddenzee die één ding gemeen hebben: Schuim! Namelijk het schuim van de Waddenzee waarover je alles ontdekt in het Afsluitdijk Wadden Center en het schuim van het ambachtelijk gebrouwen bier van havenbrouwerij ‘Brouwdok’ in Harlingen, gelegen aan de Waddenzee. Na een bezoek aan de Expositie en een heerlijke lunch in het Afsluitdijk Wadden Center, vertrek je naar Harlingen voor een rondleiding door de brouwerij. Sluit de dag af met een heerlijk proefglaasje Brouwdok bier terwijl je uitkijkt op de Waddenzee; een top einde van een top dag!

Arrangement Schuim à € 28,50 per persoon
Afsluitdijk Wadden Center

Ontvangst inclusief 2 x koffie of thee met oranjekoek in restaurant Skom

Bezoek expositie op eigen gelegenheid middels de 2Discover website

Lunch (3 belegde broodjes, waaronder 1 krentenbol, handfruit, melk, karnemelk of jus d’orange) in restaurant Skom

 

Brouwdok Harlingen

Ontvangst met een proefglaasje aan tafel

Korte rondleiding in de havenbrouwerij en een proefje uit één van de tanken met afsluitend nog een proefglaasje aan tafel

Vaararrangement Blåbaer

Helaas kunnen wij dit arrangement op dit moment, met de huidige Corona maatregelen, niet organiseren. Onze excuses hiervoor.

Combineer een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een vaartocht over het IJsselmeer en de Waddenzee. Start jullie dag in het Afsluitdijk Wadden Center met een ontvangst en stap daarna aan boord van de luxe Zweedse cabin-sloep de Blåbaer (blauwe bes). Geniet van een tocht van 2 uren over het IJselmeer en de Waddenzee met een gids aan boord die jullie van alles kan vertellen over dit gebied. Een gevulde picknickmand gaat mee aan boord, zodat jullie tijdens het varen kunnen genieten van een lunch op het water. Aansluitend is er natuurlijk nog het bezoek aan onze interactieve expositie.

Vaararrangement Blåbaer à € 49,95 per persoon
Ontvangst met koffie/thee en oranjekoek bij het Afsluitdijk Wadden Center

Vaartocht over het IJsselmeer en de Waddenzee (2 uren) inclusief goed gevulde picknickmand aan boord

Bezoek interactieve expositie in het Afsluitdijk Wadden Center

Bovenstaand arrangement is boekbaar vanaf 6 personen en er kunnen maximaal 12 personen mee per vaartocht.