AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Autoroute ’13 waterwerken’

Niet alleen op de Afsluitdijk maar door heel Friesland word je omringd door water. Hierdoor zit Friesland bomvol mooie plekjes aan het water die het bezoeken waard zijn. Ben je binnenkort van plan om het Afsluitdijk Wadden Center te bezoeken? Maak er dan gelijk een weekendje weg in Friesland van en rijd de autoroute langs de dertien waterwerken, ontwikkeld door Waterland van Friesland. Het Afsluitdijk Wadden Center is onderdeel van deze route die je met de auto of de camper kunt doen. Zo heb je gelijk een perfecte bestemming voor een waterrijke road trip in eigen land!

Road trip door Friesland

Tijdens de autoroute ’13 waterwerken’ van Waterland van Friesland bezoek je twee Unesco Werelderfgoederen, kom je langs meerdere kliffen en natuurgebieden en bezoek je meerdere steden. En uiteraard brengt de route je ook bij het Afsluitdijk Wadden Center! Al deze 13 watericonen samen vertellen hoe de mensen in Friesland de ene keer samen werken met het water en een andere keer de strijd ermee aan gaan. De route is in totaal 183 km lang en je kunt hem zowel met de auto als met de camper rijden. Je kunt de route het beste opdelen in 2, 3 of 4 dagen. Perfect dus voor een road trip door Friesland!

Ontdek Lydia’s reiservaring

Lijkt het je leuk om de autoroute te rijden maar wil je graag nog iets meer weten over waar de route nu precies langsgaat? Lydia van OntdekjePlekje.nl heeft de route al gereden en zij heeft haar ervaringen tijdens de route opgeschreven in een vierdelige blog. Benieuwd naar haar avonturen? Lees dan snel verder via onderstaande knop!

 

Foto: Lydia Annema