AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Expositie & Aquavista

In het Afsluitdijk Wadden Center vind je onze interactieve beleefexpositie. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Treed de Expositie binnen via onze stormkamer en baan je vervolgens via de stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu. Ontdek onder andere hoe de nieuwe werkzaamheden aan de Afsluitdijk ons in de toekomst zullen beschermen tegen de zeespiegelstijging. Daarnaast beleven onze bezoekers in de Aquavista een bijzondere vliegervaring in het inspirerende achterland van de Afsluitdijk. Bezoekers kunnen in deze show mee op een adembenemende rondvlucht over de regio. De entree van de expositie van het Afsluitdijk Wadden Center wordt u aangeboden door onze partners en is dus gratis. Middels een unieke code welke verkrijgbaar is bij de receptie is het mogelijk om toegang te krijgen tot onze 2Discover website. Hier is meer uitleg en informatie te vinden over de verschillende onderdelen in de expositie. De 2Discover audiotour is in de Nederlandse & Friese taal gratis, in de andere talen kost deze € 4,50 per persoon.

Thema’s in de Expositie

De interactieve Expositie is opgedeeld in de volgende thema’s: geschiedenis over overstromingen, projecten van Rijkswaterstaat, vismigratierivier, het Wad, het IJsselmeer, Blue energy en toerisme in de regio. Bezoekers kunnen vrij door de expositie rondlopen. Een bezoek duurt gemiddeld drie kwartier tot een uur. Heb je alles in de expositie gezien? Neem dan ook zeker een kijkje op ons dak en aanschouw het IJsselmeer en de Waddenzee in volle glorie!

Aquavista

Beleef door middel van een bijzonder vliegervaring het inspirerende achterland van de Afsluitdijk. Bezoekers kunnen in deze show mee op een adembenemende rondvlucht over de regio. Ontspannen achterover leunend of voorover liggend, zweef je over het achterland van de Afsluitdijk en bekijk je al het moois in de regio door de ogen van de Grutto. Een tocht die je bijblijft …!

Aquavista à € 4,50 per persoon
Aquavista, de rondvlucht met pre-show duurt in totaal ca. 15 minuten en is toegankelijk met een Aquavista ticket, aan te schaffen bij de balie. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar ontvangen 50% korting op de ticketprijs en betalen € 2,25 per kind. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis de Aquavista bekijken.

Rondleiding & Lezingen

Het is ook mogelijk om de Expositie onder begeleiding van een gids te bezoeken. De rondleiding met gids duurt circa 60 minuten en is alleen op aanvraag. Daarnaast verzorgen wij diverse lezingen in onze themazalen: lezing over de vismigratierivier vanuit de Waddenvereniging, lezing over de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de Afsluitdijk vanuit DNA (De Nieuwe Afsluitdijk), lezing over blue energy vanuit Redstack. Ook onze lezingen zijn op aanvraag.

Speurtocht Bobby Fish

Speciaal voor onze kleinste bezoekers hebben wij de Bobby fish speurtocht door de Expositie ontwikkeld. Overal in de Expositie heeft Bobby fish zich verstopt. Weet jij ze allemaal te vinden? Dan wacht er bij de receptie een lekkere verrassing op jou! Ook is er een leuke speeltafel en tekentafel in de expositie voor de kinderen.