AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Expositie & Aquavista

In het Afsluitdijk Wadden Center vind je onze interactieve beleefexpositie. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Treed de Expositie binnen via onze stormkamer en baan je vervolgens via de stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu. Ontdek onder andere hoe de nieuwe werkzaamheden aan de Afsluitdijk ons in de toekomst zullen beschermen tegen de zeespiegelstijging. Daarnaast beleven onze bezoekers in de Aquavista een bijzondere vliegervaring in het inspirerende achterland van de Afsluitdijk. Bezoekers kunnen in deze show mee op een adembenemende rondvlucht over de regio.

 

De entree van de expositie is voor kinderen tot 4 jaar gratis, voor kinderen van 4 tot 12 jaar € 3,00 en voor bezoekers vanaf 12 jaar € 5,00.

 

Middels een unieke code welke verkrijgbaar is bij de receptie is het mogelijk om toegang te krijgen tot onze 2Discover website. Hier is meer uitleg en informatie te vinden over de verschillende onderdelen in de expositie. De 2Discover audiotour is in de Nederlandse, Friese, Engelse en Duitse taal beschikbaar.

Thema’s van de expostie

Onze interactieve tentoonstelling is onderverdeeld in de volgende thema’s: de geschiedenis van overstromingen, projecten van Rijkswaterstaat, vismigratierivier, de Waddenzee, het IJsselmeer, blauwe energie en regionaal toerisme. Onze bezoekers kunnen de tentoonstelling op eigen gelegenheid ontdekken. Een bezoek aan de tentoonstelling zal ongeveer 45 tot 60 minuten van uw tijd in beslag nemen. Heeft u alles gezien? Neem dan ook de tijd om een kijkje te nemen op ons dakterras waar u wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Waddenzee en het IJsselmeer!

 

De entree van de expositie is voor kinderen tot 4 jaar gratis, voor kinderen van 4 tot 12 jaar € 3,00 en voor bezoekers vanaf 12 jaar € 5,00.

Aquavista

Beleef een bijzondere vliegervaring door de inspirerende omgeving van de Afsluitdijk in onze Aquavista. Deze film laat u de schoonheid van deze streek zien door de ogen van de grutto. Leun ontspannen achterover in een van onze bioscoopstoelen of ga liggen op een van de zitzakken en waan je zelf vliegen! Het is een ervaring die u zeker zal bijblijven. De Aquavista film zal meermaals per dag afgespeeld worden, afhankelijk van bezoekersaantallen.


De Aquavista, inclusief voorshow, duurt ongeveer 15 minuten.

Lezing

Wij bieden naast enkel een expositie bezoek ook een lezing over de Afsluitdijk aan voor onze gasten. De lezing duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Deze lezing bieden wij aan vanaf € 195,-. Bezoek daarna onze expositie*, de gids zal dan nog aanwezig blijven om eventuele vragen over de expositie te beantwoorden.

* Bovenstaand genoemde prijs is exclusief de entree voor de expositie.

Speurtocht Bobby Fish

Speciaal voor onze kleinste bezoekers hebben wij de Bobby fish speurtocht door de Expositie ontwikkeld. Overal in de Expositie heeft Bobby fish zich verstopt. Weet jij ze allemaal te vinden? Dan wacht er bij de receptie een lekkere verrassing op jou! Ook is er een leuke speeltafel en tekentafel in de expositie voor de kinderen.