AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Interview met Dirk Kranendonk

Dirk Kranendonk werkt al geruime tijd als (web) designer voor Kranendonk Experience. Dirk verzorgt onder andere presentaties, huisstijlen, websites en verschillende visuele uitingen voor Kranendonk Experience. Met de kennis van computers, internet en social media weet hij het team up-to-date te houden met de nieuwste digitale ontwikkelingen. Naast (web) design verzorgt Dirk ook animatiefilms voor het Afsluitdijk Wadden Center.

Wat is jouw rol in het Afsluitdijk Wadden Center project?

Ik houd mij voornamelijk bezig met grafische vormgeving. Hieronder vallen communicatie uitingen, maar ook het ontwerpen van diverse exhibits, zoals dat wordt genoemd. Daarnaast denk ik mee over concepten en ben ik verantwoordelijk voor webdesign. Waar nodig help ik mijn collega’s.

Hoe ziet jouw werkproces eruit?

De tekenaar Dirk-Jan en ik ontwikkelen samen een aantal exhibits. We, de twee Dirken bij elkaar,  vormen samen een dynamisch duo. We denken samen na over hoe we alles in beeld kunnen brengen. We beginnen eerst met een storyboard en een paar schetsen. Dat bespreken we en werken we vervolgens uit.

Wat vind je het leukste om te ontwerpen?

Ik ben erg blij met hoe de website van het Afsluitdijk Wadden Center is geworden. De totale uitstraling is erg mooi geworden en werkt goed samen met het logo. De website is onlangs live gegaan, dit was een mooi startpunt voor alle communicatie omtrent de opening van het Afsluitdijk Wadden Center. Het is voor de bezoeker een eerste blootstelling aan het centrum dat er straks staat. Dat creëert al een bepaald gevoel bij het centrum, voordat ze het daadwerkelijk gaan bezoeken.

Waar kijk je het meest naar uit?

De Afsluitdijk is een ontzettend interessant onderwerp. Met alle ontwikkelingen rondom de Afsluitdijk wordt het echt een spannend, creatief centrum. Ik ben heel erg benieuwd naar het Stormtheater. Dat is het begin van de experience en is daarbij belangrijk voor de eerste indruk van de bezoeker. Daarnaast kijk ik er ook erg naar uit om alles te gaan testen en het in elkaar te gaan zetten. Dan valt alles pas echt samen, waar we met z’n allen zo hard aan hebben gewerkt.