AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Hardloopwedstrijd over de Afsluitdijk

Het Zwitserse hardloopschoenenmerk On organiseert op zaterdag 30 juni de ‘On Run to Zurich’ – een hardloopwedstrijd over de Afsluitdijk. Het hoofdkantoor van het jonge en innovatieve merk staat in Zürich (Zwitserland), met een knipoog en een vergeten umlaut speelt het merk in op het kleine dorp met dezelfde naam.

De Afsluitdijk heeft een woeste aantrekkingskracht tot duursporters. Met een lengte van 32 kilometer is de Afsluitdijk de langste dijk van Nederland. Nergens in Nederland kun je zo lang rechtdoor lopen of rijden zonder een zijweg tegen te komen. Smokkelen of afsnijden is geen optie, de elementen moeten worden getrotseerd.

‘On Run to Zurich’ gaat over een deel van de Afsluitdijk, met twee afstanden: 6 en 17 kilometer.  ’s Morgens verzamelt men zich om 10.00 uur in Zurich bij het dorpshuis ‘It String’. De hardlopers gaan in bussen naar de twee startlocaties: Kornwerderzand voor de korte afstand en Breezanddijk voor de lange afstand.

De ‘On Run to Zurich’ is een evenement dat is ontstaan uit de samenwerking tussen het Zwitserse hardloopschoenenmerk On en Runnersworld. On lanceert een nieuw model schoen daags voor dit evenement: de On Cloudace. Dit is een schoen die bij uitstek geschikt is voor lange afstanden; de link met de Afsluitdijk is dus snel gelegd.

Runnersworld is partner van On en met 24 winkels in Nederland de grootste hardloopspecialist van het land. Daarnaast is Kika, als vaste partner van Runnersworld, verbonden aan dit evenement. Van iedere inschrijving gaat € 1 naar Kika, of meer: wie meer doneren, kan hiervoor kiezen bij de inschrijving.

Na afloop van de loop is op het finishterrein een bescheiden evenement met verschillende stands. Niet alleen alle schoenen van On kunnen worden getest (ze mogen vies worden), ook Kika is aanwezig en er zijn diverse food trucks.

Deelname kost € 10 per persoon. Een uniek On Run to Zurich T-shirt kost € 9,95. De inschrijving sluit op 23 juni aanstaande of zodra het maximum aantal deelnemers (500) is bereikt. Meer informatie en inschrijven op https://www.runnersworld.nl/blog/on-run-to-zurich/

Bron: Harlinger Courant 

Tags: