AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Fiets- en wandelpad Afsluitdijk geopend

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli opent Rijkswaterstaat van 8.00 tot 18.00 uur het fiets- en wandelpad op de Afsluitdijk. De tijdelijke openstelling is één van de maatregelen om fietsen en wandelen over de Afsluitdijk mogelijk te maken nu de werkzaamheden op de Afsluitdijk langer duren dan aanvankelijk werd gedacht.

Route over nieuw en bestaand fiets- en wandelpad én deels over bouwterrein

Het is de eerste keer dat je voor een deel over het nieuwe fiets- en wandelpad langs de Waddenzeezijde kunt gaan. Een deel van de route gaat over het bestaande fietspad langs de A7 én over het bouwterrein. Het fietspad is vanuit beide richtingen, Den Oever (Noord-Holland) en Zurich (Friesland), geopend.

Samen voor veiligheid

Om alle deelnemers een fijne en vooral een veilige dag te bezorgen vraagt Rijkswaterstaat de medewerking van fietsers en wandelaars om:

  • de instructies van de verkeersregelaars op te volgen;
  • de snelheid aan de situatie aan te passen;
  • en rekening te houden met anderen die rustiger fietsen/wandelen.

Daarbij zijn (elektrische) fietsen, snorfietsen met een blauw kentekenplaat en voetgangers toegestaan op 1 en 2 juli. Voertuigen voor mindervaliden, skaters, steps en kleine kinderen op een eigen fiets worden sterk afgeraden omdat een deel van de route over bouwterrein gaat.

Meer informatie

Blijf via de website van De Afsluitdijk op de hoogte voor meer informatie rondom deze openstelling.

Datum

jul 01 2023 - jul 02 2023

Tijd

8:00 am - 6:00 pm
No Comments

Post a Comment