AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Dag van de Bouw in kader van 90 jaar Afsluitdijk

Op 28 mei 1932 werd de Afsluitdijk gedicht. We sloegen de bladzijde van de Zuiderzee om en spraken sindsdien van het IJsselmeer. Dit gedenkwaardige moment in de waterbouwkundige geschiedenis laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 18 juni bij de Dag van de Bouw is er een uitgebreid programma voor jong en oud. Het bezoeken van de bouwlocaties waaronder die (coupure) van de Vismigratierivier, het verhaal van trekvissen bij het Afsluitdijk Wadden Center met lezingen en gidsen, en wandelen naar het nieuwe uitkijkpunt waar de toekomstige Vismigratierivier in het IJsselmeer te zien is. Bekijk van dichtbij hoe we met moderne technieken en oog voor Lely’s erfgoed de Afsluitdijk weer klaar maken voor de toekomst.

Hop on hop off tour

Ook rijdt er op 18 juni de hele dag een Hop On Hop Off-bus over de Afsluitdijk. Deze stopt bij alle openbare plekken op de dijk, waaronder het Afsluitdijk Wadden Center. Bij Kornwerderzand is deze dag veel gratis te beleven. Zo kun je wandelen naar het nieuwe uitkijkpunt Vismigratierivier, dat uitzicht biedt over het IJsselmeer. Gidsen van It Fryske Gea en de Waddenvereniging geven in het Afsluitdijk Wadden Center lezingen over de toekomstige rivier.

 

Virtueel zwemmen en speurverrassingen voor kinderen

In de interactieve beleefexpositie duik je in de geschiedenis en de vernieuwing van de Afsluitdijk. Doormiddel van VR-brillen zwem je virtueel door de Vismigratierivier. Maak een selfie met levensechte vissen van mega-afmetingen die voorkomen in het IJsselmeer en de Waddenzee. Kinderen kunnen trekvissen bij elkaar speuren voor een leuke verrassing, zich laten schminken als vis of zelf aan de slag met stoepkrijt naast het IJsselmeer.

Fototentoonstelling After Us The Deluge

Op 28 mei 2022 opende prijswinnend fotojournalist Kadir van Lohuizen de buitententoonstelling ‘After Us The Deluge’. In deze fototentoonstelling bij het Afsluitdijk Wadden Center wordt het belang van de vernieuwing van de Afsluitdijk in wereldwijd perspectief van klimaatverandering geplaatst.

Datum

jun 18 2022

Tijd

All Day
No Comments

Post a Comment