AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Van Zoet naar Zout combi-arrangement

Van Zoet naar Zout combi-arrangement

Op zoek naar een leuke dag uit vol met natuur en cultuur? Combineer dan een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Ook als het gemaal niet in werking is, is het Woudagemaal een leuke dag uit voor zowel jong en oud. Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum, hier geniet je van een heerlijke kop koffie of thee met een stuk echte Friese oranjekoek. Leer over de rijke historie en de werking van het Woudagemaal, laat u rondleiden door één van de enthousiaste vrijwilligers en bekijk de 3D film. Ook is er een tien-talige audiotour beschikbaar voor onze buitenlandse gasten, waarmee bezoekers tijdens de rondleiding in hun eigen taal de verschillende onderdelen van het gemaal kunnen beleven. Of beleef het gemaal in virtual reality met de 360° app, die in 11 talen wordt aangeboden.

Na een bezoek aan het Woudagemaal reist u door naar Kornwerderzand. Op de grens van zoet en zout water vindt u het Afsluitdijk Wadden Center. Ontdekken, beleven & genieten, zijn hier de sleutelwoorden. Met de aanleg van de Afsluitdijk heeft Nederland geschiedenis geschreven. Met deze wereldberoemde dijk werd het water bedwongen en veranderde de Zuiderzee in IJsselmeer. De expositie in het Afsluitdijk Wadden Center biedt een ontdekkingsreis in de rijke geschiedenis van de Afsluitdijk en de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk en de aanleg van de Vismigratierivier volg je hier op de voet. Start uw bezoek met een heerlijke lunch in restaurant “Skom” en bezoek daarna onze interactieve beleefexpositie en de Aquavista show. Vlieg mee met de Grutto over het prachtige Friese landschap, een tocht die u bijblijft.  Nog geen genoeg gehad van de mooie Friese omgeving? Beleef en geniet dan op ons dak van het zoete IJsselmeer en het zoute Werelderfgoed Waddenzee in volle glorie.

Dagindeling

UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal

10.00 uur tot 12.00 uur

 

  • Koffie (2x) met Friese oranjekoek
  • 3D film
  • Expositieruimte
  • Rondleiding door het Woudagemaal(voor de buitenlandse gasten incl. audiotour)

Afsluitdijk Wadden Center/Restaurant SKOM

12.45 uur tot 13.30 uur

 

  • Lunch in restaurant Skom (3 belegde broodjes, waaronder een krentenbol, fruit, melk/karnemelk)

13.30 uur tot 15.00 uur

 

  • Bezoek Expositie op eigen gelegenheid (met 2Discover audiotour)
  • Bezoek Aquavista

Totaal

€ 28,50 per persoon voor de Nederlandse gasten

€ 33,50 per persoon voor de Internationale gasten

 

Let op: u dient de arrangementsprijs op locatie bij het Afsluitdijk Wadden Center te voldoen.

Voor reserveren kunt u terecht bij het Afsluitdijk Wadden Center of bij het Woudagemaal. Tijden zijn een richtlijn en kunnen in overleg aangepast worden. Voor het arrangement geldt dat u het aantal deelnemers tot 5 werkdagen van tevoren kunt wijzigen. Daarna berekenen we het aantal dat is doorgegeven. Het arrangement is op basis van eigen vervoer en prijswijzigingen voorbehouden.

Beide locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

Prijs arrangement geldt vanaf 2019

Dit arrangement kan worden uitgebreid met een groepsexcursie op aanvraag. Vraag naar de mogelijkheden via sales@afsluitdijkwaddencenter.nl.