AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Bereikbaarheid Afsluitdijk Wadden Center

Momenteel zijn er werkzaamheden gaande aan de Afsluitdijk. Van 11 juni tot ca. 21 september 2022 zullen wij hier met het Afsluitdijk Wadden Center helaas enige hinder van ondervinden. Hieronder volgt meer informatie:

 

Eigen vervoer

 

Fase 2 – van 3 augustus tot ca. 21 september 2022

De toerit naar Friesland vanaf Kornwerderzand is afgesloten. Indien u het Afsluitdijk Wadden Center in deze periode gaat bezoeken kunt u de volgende route nemen:

 

Komt u vanaf Friesland: u ervaart geen hinder van de werkzaamheden op de heenweg , neem hiervoor gewoon de noordelijke rijbaan A7 en neem de afslag richting Kornwerderzand. De terugweg gaat u via de Zuidelijke parallelweg, deze vindt u door bij het verlaten van de parkeerplaats gelijk rechtsaf te slaan. Deze weg volgt u volledig, aan het einde slaat u linksaf de straat de “Houwdijk” op. Neem de afslag voor het viaduct richting Sneek en Groningen of de afslag verderop na het viaduct richting Harlingen en Leeuwarden.

 

Komt u vanaf Noord-Holland: u zult geen hinder ondervinden van deze werkzaamheden.

 

Openbaar vervoer

 

De bushalte ligt eruit tot 28 juni.

Het Afsluitdijk Wadden Center is bereikbaar met belbus, de bus moet minimaal één uur van te voren gereserveerd worden.
Alle informatie over belbussen staat op https://www.arriva.nl/friesland-en-waddeneilanden/reisinformatie-4/aanvullend-vervoer.htm