AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

‘Onder zeil van zout naar zoet’-arrangement

 

Combineer jouw bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een unieke vaarexcursie met ons ‘Onder zeil van zout naar zoet’-arrangement. Tijdens dit dagarrangement vaar je vanuit Harlingen over het Werelderfgoed Waddenzee naar het zoete IJsselmeer en Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand. Het arrangement, dat door diverse schippers wordt aangeboden, stelt individuele deelnemers in de gelegenheid een unieke belevingstocht te maken. Terwijl de wind het schip voortstuwt vertelt een ervaren wadgids alles over de Waddenzee, de rijke onderwaternatuur en het unieke project van de Vismigratierivier. De eerste zeiltocht staat gepland op 29 april aan boord van zeilklipper Wilhelmina.

Inhoud arrangement

Vanuit Harlingen varen de historische zeilschepen van de zoute Waddenzee via het zoete IJsselmeer naar het Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand. Onderweg vertelt een ervaren gids van de Waddenvereniging alles over de unieke waarden van het Werelderfgoed Waddenzee en de bijzondere onderwaternatuur. Men komt ook alles te weten over trekvissen en het unieke project Vismigratierivier. Na de lunch in het Afsluitdijk Wadden Center verzorgt de gids een rondleiding door het Wadden Center en langs de interactieve beleefexpositie. Nadat men heeft genoten van het 360 graden uitzicht op het dak kiest men weer het ruime sop om weer koers te zetten over de Waddenzee naar Harlingen.

Dagindeling

09.00 uur              aan boord

09.30 uur              vertrek uit Harlingen

12.30 uur              lunch in het Afsluitdijk Wadden Center

13.00 uur              rondleiding expositie

14.30 uur              vertrek Afsluitdijk Wadden Center

+/- 17.00 uur        einde tocht in Harlingen

*) De vertrektijd uit Harlingen en de eindtijd staan vast. De rest van het programma is indicatief en afhankelijk van tij en sluistijden.

Meer informatie en reserveren

Voor de uitvoering van deze vaartochten werken wij nauw samen met de Waddenvereniging en enkele zeer ervaren wadschippers. Voor meer informatie en boekingen zie hier.