AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

praktische info

kosten

De expositie wordt aangeboden door Provincie Fryslan en Rijkswaterstaat en is dus gratis toegankelijk. Je kunt tegen betaling 2Discover aanschaffen in een buitenlandse taal.

groepen

Kom je met een groep? Geen probleem. Het Afsluitdijk Wadden Center is ingericht op ontvangst van groepen. Voor het plaatsen van een groepsreservering kun je contact opnemen met sales@afsluitdijkwaddencenter.nl (ook mogelijk na sluitingstijd).

openingstijden

De expositie is te bezichtigen van:
10:00 – 18:00 uur

Na 18:00 uur is de expositie geopend voor groepen op afspraak.

SKOM eten en drinken is geopend van:
10.00 – 21.00 uur

adres

Afsluitdijk Wadden Center
Afsluitdijk 1c, 8752 TP
Kornwerderzand

toegankelijkheid

Het beleefcentrum en SKOM eten & drinken is volledig toegankelijk voor mensen in een rolstoel, mindervaliden en voor kinderwagens. Er is een invalidentoilet aanwezig en in het damestoilet is  er een babytafel. Op het parkeerterrein voor het gebouw zijn invalide-parkeerplaatsen. Ook is er een rolstoel te leen.

Blindegeleidehonden met een tuigje mogen altijd naar binnen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

aanlegsteiger

Achter het Afsluitdijk Wadden Center in het IJsselmeer is een aanlegsteiger. Je kunt hier aanleggen voor een bezoek aan het beleefcentrum of SKOM eten & drinken. Ter plaatse van de steiger is gebaggerd tot -2,90m N.A.P. Hierbij geven wij wel aan dat er geen garanties zijn ten aanzien van dieptes en er is geen formele vaarweg aangewezen. Tevens zijn de dieptes afhankelijk van de windkracht en windrichting die in dit gebied flink kunnen fluctueren.

De steiger is alleen voor dag-gebruik, overnachtingen aan deze steiger zijn niet toegestaan.