AWC

Afsluitdijk 1c, 8752 TP,
Kornwerderzand

Scholenprogramma

Foto: Ruben van Vliet

Voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 bieden It Fryske Gea en de Waddenvereniging een scholenprogramma aan. Ben je als leerkracht op zoek naar een leerzame en actieve dag(deel) vol leuke opdrachten? Geef jouw school dan op voor dit scholenprogramma op een bijzondere locatie. Dat kan via Mar en Klif.

 

 

Op zoek naar de Blije Vis

 

Neem je klas mee op zoek naar de Blije Vis bij het Afsluitdijk Wadden Center (AWC). Bij het nieuwe bezoekerscentrum op Kornwerderzand ontvangen wij jullie met een interactief programma over vismigratie. Het programma bestaat uit een binnenprogramma (90 min.) en buitenprogramma (90 min.). Een leuke presentatie gaat in  op onderwerpen als Wat is (vis?)migratie? Waarom trekken dieren? Wat is de Afsluitdijk? En wat is het gevolg van de Afsluitdijk voor trekkende vissen?

Dan is het tijd voor korte doe-activiteiten: 1. Water: zoet en zout. Proef als een vis, 2. Vissen van de vismigratierivier en vissen herkennen, 3. Leefomgeving, voedsel en de natuurlijke vijanden en 4. Reizen tussen zout en zoet, levenscyclus en obstakels. Na de pauze ga je met gidsen naar buiten om bij de waterkant te kijken wat daar allemaal te beleven is. 1. onder en boven water bekijken; steigerleven kijken, 2. zoet-zout waterproefjes, 3. vogels spotten en 4. vismigratiespel.

 

 

  • Het scholenprogramma is te boeken in de maanden april, mei, juni, september en oktober
  • Duur: van 10.00 uur tot 13.30 uur
  • Kosten: kosten voor deelname bedragen € 10,- per persoon
  • Plus arrangement: voor een arrangement met het scholenprogramma en patat, snack en drinken betaal je € 17,50 per persoon